Ce flori se plantează primăvara?

Fie că ești un împătimit al grădinăritului sau doar începi să descoperi frumusețea plantelor și a florilor, primăvara este momentul ideal pentru a-ți îmbogăți grădina sau balconul cu flori noi. Sezonul primăvăratic aduce o explozie de culori și arome, iar în acest articol vom explora ce flori se plantează primăvara pentru a te ajuta să-ți amenajezi spațiul verde așa cum îți dorești.

Flori care înfloresc primăvara

Primăvara este momentul când natura se trezește la viață, iar multe flori își dezvăluie frumusețea. Iată câteva exemple de flori care înfloresc primăvara și care pot aduce un plus de farmec grădinii tale:

 • Tulipane: Aceste flori elegante și colorate înfloresc în diverse nuanțe și forme, aducând bucurie în orice grădină.
 • Lalele: Lalelele sunt cunoscute pentru varietatea lor de culori și aspectul lor unic, iar acestea înfloreșc în primăvară.
 • Crocus: Crocusii sunt florile care marchează sfârșitul iernii și începutul primăverii cu florile lor delicate și culorile vii.
 • Narcise: Cu arome lor dulci și aspectul lor distinctiv, narcisele sunt flori care nu trebuie să lipsească din grădina ta primăvară.
 • Viorele: Viorelele sunt flori mici și delicate, perfecte pentru a adăuga un strop de culoare în grădină.

Ce se plantează în mai?

Luna mai este o perioadă excelentă pentru a planta diverse tipuri de flori și plante, deoarece temperatura se încălzește și riscul de îngheț scade semnificativ. Iată ce poți planta în grădină în luna mai:

 • Rozmarin: Acest condiment aromat poate fi plantat în grădină sau în ghivece și este perfect pentru gătit.
 • Busuioc: Busuiocul este o plantă aromată minunată, ideală pentru a fi cultivată în mai.
 • Tomate: Dacă visezi la o recoltă bogată de roșii delicioase, mai este momentul perfect pentru a planta tufe de tomate.
 • Lavandă: Lavanda este o plantă minunată cu flori mov parfumate, care adaugă o notă de eleganță grădinii tale.
 • Petunii: Aceste flori delicate vin într-o varietate de culori și sunt ideale pentru a fi plantate în ghivece sau în grădină.

Fauna din grădină

Atunci când plantezi flori primăvara, creezi nu doar o oază de frumusețe, ci și un habitat pentru fauna locală. Albinele, fluturii și alte insecte polenizatoare vor aprecia florile tale, contribuind la menținerea echilibrului ecologic în grădina ta.

Îngrijirea florilor primăvara

Pentru a te bucura de flori sănătoase și frumoase, este esențial să le oferi îngrijirea potrivită. Asigură-te că:

 • Le oferi suficientă apă, mai ales în perioadele secetoase.
 • Le acorzi lumina de care au nevoie, în funcție de speciile de flori plantate.
 • Le aplici îngrășăminte în mod regulat, pentru a susține creșterea și înflorirea acestora.
 • Le verifici pentru posibile boli sau dăunători și iei măsurile necesare de prevenire sau tratament.

Faq despre plantele primăvara

Care sunt cele mai rezistente flori de primăvară?

Florile de primăvară rezistente includ narcisele, lalelele și viorelele, care se adaptează ușor la condițiile locale și necesită puțină grijă.

Când este cel mai bun moment pentru a planta flori primăvara?

Cea mai bună perioadă pentru a planta flori primăvara este înainte de ultimul îngheț, când temperatura se menține peste 10 grade Celsius.

Cum pot să îngrijesc lavanda plantată în grădină?

Lavanda are nevoie de un sol bine drenat și plin de soare. Taie tufa de lavandă în primăvară pentru a promova o creștere sănătoasă.

Ce flori atrag albinele în grădină?

Florile precum lavanda, salvie și floarea-soarelui sunt cunoscute pentru a atrage albinele, datorită nectarului lor bogat în polen.

Așadar, primăvara este momentul perfect pentru a planta flori noi și a-ți transforma grădina sau balconul într-un colț de rai plin de culoare și viață. Cu grijă și atenție, vei putea bucura de frumusețea acestor flori și plante pe tot parcursul sezonului cald.

Vezi și:

Photo of author

Cosmina

Lasă un comentariu